© Volleybalvereniging Nuovo Renkum 2015. Alle rechten voorbehouden.

VOLLEYBALVERENIGING NUOVO RENKUM

SENIOREN

JEUGD

MINI'S

Voor iedereen vanaf 18 jaar is het mogelijk om bij Nuovo in verschillende klassen te volleyballen.

Nuovo heeft op dit moment 2 damesteams in de competitie en 4 herenteams. Dames 1 speelt in de 2e klasse, Dames 2 in de 3e klasse. Heren 1 komt na jaren in de Promotieklasse te hebben gespeeld uit in de 1e klasse, Heren 2 in de 2e klasse en Heren 3 en 4 in de 3e klasse.

Afhankelijk van het niveau komen de tegenstanders uit plaatsen binnen een straal van 40 km rondom Doorwerth en Renkum. Doorgaans zijn de wedstrijden op zaterdag. Een aantal verenigingen geeft de voorkeur aan een doordeweekse wedstrijdavond.

Met uitzondering van de 1e teams, trainen alle teams 1 maal per week op maandagavond in de sporthal in Doorwerth. De 1e teams trainen daarnaast ook op donderdag. Alle trainingen vinden onder begeleiding van een deskundige trainer plaats (klik hier voor de trainingstijden).

De thuiswedstrijden zijn op zaterdag in de sporthal in Doorwerth.

 

Interesse om te komen volleyballen? Neem contact op met de secretaris over de plaatsingsmogelijkheden, Hans Pastoors, t (06) 52315406, sec@nuovovolleybal.nl

Vanaf 12 jaar tot 18 jaar speel je in de jeugd.

De jeugd volleybalt in teams van 6 jongens of meisjes (soms in een mix-team) in verschillende leeftijdsklassen. Ze oefenen en verfijnen leren nieuwe volleybaltechnieken en spelsystemen, waardoor het niveau van de jeugd groeit.

Op maandag traint de jeugd en op zaterdag (en soms door de week) spelen ze wedstrijden van 4 sets. De sporthallen van de tegenstanders liggen over het algemeen binnen een straal van 40 km rondom Doorwerth.

Afhankelijk van niveau en leeftijd speelt de jeugd in de volgende categorieën:

C junior: tot 14 jaar

B junior: tot 16 jaar

A junior: tot 18 jaar

 

Trainingstijden

 

 

 

 

 

 

 

Je bent 'mini' van 6 tot 12 jaar. Mini's spelen Cool Moves Volleybal. Spelenderwijs leren de kinderen in 6 stappen (niveaus) het volleybal aan. Hoe hoger het niveau hoe moeilijker het wordt voor de kinderen.

 

Cool Moves Volleybal is een volleybalvorm die speciaal voor kinderen is ontwikkeld. Kinderen vanaf 6 jaar leren vangen en gooien over het net en draaien daarbij verplicht een plaatsje door. Zodra de bal de grond raakt, gaat de speler eruit, die er het dichtste bij stond en de bal had moeten vangen. Men begint met 4 spelers in het veld, en zo kan het gebeuren dat er 1 over blijft. Als ook deze speler er uit moet door een fout, dan heeft de tegenstander een punt. Iedereen keer dan weer terug in het veld en beginnen we weer opnieuw. Voor de allerkleinste is dit al best moeilijk, maar erg leuk om te doen met heel veel beweging!

Langzaam aan gaat het niveau per leeftijd omhoog, zo komen er langzaam aan meer regels bij, bijvoorbeeld na het vangen eerst overspelen en daarna pas het net over. Tot verplicht in 3 keer spelen op niveau 6 en al echt serverend beginnen.

Als er genoeg teams in de regio zijn, spelen de mini's ook al wedstrijden.

 

De mini's trainen op maandag van 17.00 uur tot 18.15 uur.

Iedereen kan altijd een paar keer meetrainen om te kijken of het bevalt.

RECREANTEN

We hebben bij Nuovo twee groepen recreanten: op maandag in de sporthal in Doorwerth en op donderdag in de Rijnkom te Renkum. In beide groepen spelen mannen en vrouwen gemengd. Vanuit de recreanten kunnen leden ook doorstromen naar de competitieteams. De maandagrecreanten worden getraind door Henk van Velzen. De training begint om 21.15 uur en duurt tot 22.45.

 

De donderdaggroep wordt getraind door Krijn van Zwieten. Zij trainen van 20.00 uur tot 21.30 uur. Zodra de korfbalvereniging met de winter in de sporthal gaat spelen moet Nuovo opschuiven en traint de groep een uur later. De groep en trainer worden daarover tijdig geïnformeerd.