Regionale Beachcompetitie

Beachvolleyballen in je eigen regio!

Weet je dat er in de regio Zuid-Oost Gelderland steeds meer beachvolleyballocaties zijn te vinden? Om een lekker potje beachvolleybal te spelen hoef je dus echt niet meer af te reizen naar de kust! En nu kun je zelfs in jouw regio aan een echte beachvolleybalcompetitie meedoen. Lees snel verder wat de competitie inhoudt en hoe je meedoet. Als je dit alles een goed idee lijkt kun je je via de website van ABeach inschrijven.

Spelen op jouw niveau

Verschillende beachlocaties in de omgeving hebben de handen ineen geslagen en organiseren in mei en juni de eerste regionale beachcompetitie. Er wordt gespeeld op de beachlocaties in Arnhem, Bennekom, Oosterbeek, Duiven, Nijmegen en Zevenaar.

Het doel is zoveel mogelijk spelen, maar vooral: spelen op jouw niveau. De competitie bestaat uit vijf rondes. Iedere avond speel je vier sets in een poule. De winnaar promoveert, de verliezer degradeert. Op deze manier speelt iedereen zo snel mogelijk op zijn of haar eigen niveau.

De spelregels

Je speelt in een vast team. Per team mag één invaller worden opgeroepen zonder dat dit gevolgen heeft voor de ranking. Je speelt in een poule van vier teams twee sets per wedstrijd, of in een poule van vijf een set per wedstrijd. De winnaar van de poule speelt de volgende ronde een poule hoger; de verliezer speelt een niveau lager.

Data waarop wordt gespeeld

De wedstrijden vinden plaats op de volgende vrijdagavonden:

  • 10 mei 2019
  • 17 mei 2019
  • 24 mei 2019
  • 7 juni 2019
  • 28 juni 2019

De eerste wedstrijden per avond beginnen om 19.00 uur.

Spelen op echte beachvolleybalvelden

De wedstrijden worden gespeeld op beachvolleybalvelden in Arnhem, Bennekom, Oosterbeek, Duiven, Nijmegen en Zevenaar. De meeste velden liggen op sportparken. Let op: door het promotie-/degradatiesysteem is vooraf niet bekend op welke locatie welke wedstrijden worden gespeeld. De maandag voor de wedstrijd krijg je van de wedstrijdleiding te horen waar jouw team moet spelen. Zorg dus dat je als team over eigen vervoer beschikt. We denken nog na over een manier om carpoolen te faciliteren.

Kosten

Inschrijving kost 40 euro per team. Dat is per persoon minder dan een euro per set, geen geld toch?! Hiervoor krijg je een aantal gezellige avonden en zijn er leuke prijzen te winnen. En niet alleen voor de winnaars van de eindstand….

© 2019 Nuovo Volleybal