In 2019 is geëxperimenteerd met een regionale beachcompetitie op de beachlocaties van Nuovo in Doorwerth, Aetos/A Beach in Arnhem, Scylla in Bennekom, LIVO in Duiven, Aiolos in Nijmegen en Labyellov in Zevenaar. Om een lekker potje beachvolleybal te spelen hoef je echt niet meer af te reizen naar de kust! Vanwege corona is dat voornemen gestrand. We verkennen of hier in 2023 animo voor is.

Het idee: spelen op jouw niveau

Verschillende beachlocaties in de omgeving hebben de handen ineen geslagen en organiseren in juni-juli een regionale beachcompetitie. Er wordt gespeeld op de beachlocaties in Arnhem, Bennekom, Oosterbeek, Duiven, Nijmegen en Zevenaar.

Het doel is zoveel mogelijk spelen, maar vooral: spelen op jouw niveau. De competitie bestaat uit vijf rondes. Iedere avond speel je minimaal vier sets in een poule. De winnaar promoveert, de verliezer degradeert. Op deze manier speelt iedereen zo snel mogelijk op zijn of haar eigen niveau.

De spelregels

Je speelt in een vast team. Per team mag één invaller worden opgeroepen zonder dat dit gevolgen heeft voor de ranking. Je speelt in een poule van vier teams twee sets per wedstrijd, of in een poule van vijf een set per wedstrijd. De winnaar van de poule speelt de volgende ronde een poule hoger; de verliezer speelt een niveau lager.

Spelen op echte beachvolleybalvelden

De wedstrijden worden gespeeld op beachvolleybalvelden in Arnhem, Bennekom, Oosterbeek, Duiven, Nijmegen en Zevenaar. De meeste velden liggen op sportparken. Let op: door het promotie-/degradatiesysteem is vooraf niet bekend op welke locatie welke wedstrijden worden gespeeld. De maandag voor de wedstrijd krijg je van de wedstrijdleiding te horen waar jouw team moet spelen. Zorg dus dat je als team over eigen vervoer beschikt. We denken nog na over een manier om carpoolen te faciliteren.

Kosten

Inschrijving kost € 40 per team. Dat is per persoon minder dan een euro per set, geen geld toch?! Hiervoor krijg je een aantal gezellige avonden en zijn er leuke prijzen te winnen. En niet alleen voor de winnaars van de eindstand….