Geschiedenis

NUOVO is op 5 mei 1987 ontstaan uit een fusie tussen Duno Volleybal uit Doorwerth en de Volleytreffers uit Renkum/Heelsum. Duno Volleybal is ontstaan nadat in 1972 in Doorwerth een nieuwe sporthal werd gebouwd.

Duno Volleybal

Op 3 maart van dat jaar werd op initiatief van sportleraren Jaap Kraaijeveld en Jacques de Vries Duno Volleybal opgericht. Uit die tijd stamt ook het oudste, nog steeds spelende lid Gerry Geel. Gerry was de eerste secretaris, Henk Maandag penningmeester. Ab van Gelder was de beheerder van de Sporthal en tapte naast vrouw Henny de eerste biertjes. Huib Wetzel was als 15-jarige een van de eerste jeugdspelers. Hij is de naamgever van NUOVO.

Volleytreffers

Volleybalvereniging Volleytreffers is in 1961 opgericht. Zij ontleende haar naam aan de toen inmiddels ter ziele gegane korfbalclub ‘Voltreffers’ uit Renkum.

Ondanks de rivaliteit fuseerden beide verenigingen. In de praktijk bleek Duno namelijk te succesvol op jeugdgebied. Jeugd vergt echter investeringen en Duno dreigde geld en kader tekort te komen, terwijl Volleytreffers juist een overvloed aan senioren kende, maar vrijwel geen jeugd. Vanaf dat moment is ook gekozen voor de vrij unieke kleurstelling van NUOVO: grijs – rood. In 2012 is de kleurstelling uit praktische overwegingen gewijzigd naar rood – zwart.

Bekende namen

NUOVO heeft verschillende topspelers ‘opgeleid’. De bekendste, Kay van Dijk siert nog altijd de omslag van de Switch. Verder heeft René van der Mark op hoog niveau gevolleybald in de A-League. Zijn vader, André was scheidsrechter op het hoogste niveau. In de Duno-tijd heeft Lenie Evers vanaf haar 13e gespeeld. Zij was aanvoerster van het Nederlands meisjesteam tot 18 jaar en speelde later in diverse eredivisieploegen.

Sinds 2014 organiseert Nuovo het Jeugdkamp en een Buurtvolleybaltoernooi.

Sinds 2015 beschikt Nuovo over een eigen beachvolleybalaccommodatie op Sportpark De Bilderberg.

Lid worden