Het belang van sponsoren

Sponsors zijn belangrijk voor het functioneren van de vereniging. Volleybalvereniging NUOVO biedt diverse mogelijkheden. Zo kunnen de teams van NUOVO worden gesponsord, kan drukwerk of een evenement worden gesponsord. Ook bestaat de mogelijkheid voor advertenties in de Switch en voor reclameborden op onze beachaccommodatie op Sportpark “De Bilderberg” in Oosterbeek.

Kledingsponsoring

Voor kledingsponsoring maken we onderscheid in drie categorieën:

  • Hoofdsponsors
  • Teamsponsors
  • Kledingsponsors

Bij “hoofdsponsors” en “teamsponsors” gaat het bestuur uit van 3 tot 4 jarige contracten, waarbij de kosten in het eerste jaar kan bestaan uit de kosten van de kleding en voor het overige uit een financiële bijdrage per jaar. De hoogte van de bijdrage varieert per team en per klasse. Het bestuur heeft hiervoor richtlijnen opgesteld.
Hoofdsponsoring is gekoppeld aan de sponsoring van Heren 1 en/of Dames 1. Aanvullende sponsoring, van zaken als inspeelshirts, bidons of tassen, behoort eveneens tot de mogelijkheden.
Hoofdsponsors hebben gedurende de looptijd recht op een gratis advertentie van A4 formaat in het clubblad “Switch”, reclame op wedstrijdkleding, een weblink en vermelding op de zaterdaginformatie bij thuiswedstrijden en op wedstrijdposters en op presentatie in de sporthal bij thuiswedstrijden en/of op beachaccommodatie. Bij de wedstrijdverslagen die we aanleveren aan de huis-aan-huisbladen maken we vaak ook melding van sponsoren. In overleg worden de wederzijdse verplichtingen en inspanning vastgesteld.
Teamsponsors hebben gedurende de looptijd recht op een gratis advertentie van 1/3 A4 in het clubblad “Switch”, reclame op de kleding, een weblink en vermelding op de zaterdaginformatie bij thuiswedstrijden. Verder verschilt de mogelijkheid per sponsor en team. In overleg worden de wederzijdse verplichtingen en inspanningen vastgesteld.
Kledingsponsors hebben gedurende de looptijd recht op gratis advertentie van 1/9e A4 in het clubblad “Switch” en reclame op de kleding van een senioren-, jeugd- of CMV team naar keuze.
De afspraken tussen sponsor en vereniging worden vastgelegd in een sponsorovereenkomst. In principe worden alle aangeleverde spullen eigendom van de vereniging. Het NUOVO logo moet verplicht op de kleding staan.

Adverteren online of in clubblad “Switch”

De Switch is het clubblad van NUOVO. De Switch verschijnt vijf maal per jaar in een papieren oplage van circa 80 stuks en kent daarnaast een brede digitale verspreiding.

Per kalenderjaar zijn de kosten voor adverteren in de Switch als volgt:

Afmeting Tarief
6×9 cm : 1/9 A4 € 25,00
9×9 cm : 1/6 A4 € 35,00
18×9 cm : 1/3 A4 € 50,00
29×20 cm : 1/1 A4 € 200,00

(Ouders van) NUOVO-leden ontvangen 20% korting op deze tarieven.

Jaarlijks wordt geverifieerd of de adverteerder tevreden is, en of we de advertentie mogen verlengen. De advertentie wordt dus niet automatisch verlengd.
Desgewenst kan iedere Switch een andere advertentie worden aangeleverd. Met speciale kortingsacties kan de adverteerder de mogelijkheid om bij wijze van kennismaking eenmalig informatie over winkel/zaak/bedrijf plaatsen; een soort bedrijfsprofiel. Deze pagina moet door de adverteerder zelf digitaal worden aangeleverd. Kopij graag sturen naar vsp@nuovovolleybal.nl
Het bestuur van NUOVO heeft het recht advertenties te weigeren indien deze niet bij de volleybalvereniging passen.

Weblink

Ook kunnen adverteerders een link op de website van NUOVO plaatsen. De kosten van een link zijn € 35,00 per jaar of € 25,00 per jaar in combinatie met een advertentie in de Switch. De website wordt per maand zo’n 2.500 keer bezocht door cira 800 unieke bezoekers.

Kees Pieters

Kees Pieters

Sectie Publicatie

Neem contact met mij op met vragen over sponsoring en/of adverteren via e-mail vsp@nuovovolleybal.nl of
bel 026 333 4762.