Bij tropische temperaturen streden 4 teams uit Oosterbeek, Doorwerth en Renkum zaterdag 17 juni 2023 om de prijzen. Volleybalverenigingen Nuovo en Vollvo organiseerden samen in het kader van het 100-jarig bestaan van de gemeenten Renkum een gezellig en sportief buurtenvolleybalfestijn.

Op het middenterrein van sportpark Hartenstein werden leuke wedstrijden gespeeld. Met de muziek van Gé Willemsen en de catering door Onder Ons en wat publiek, hing er een goede sfeer. Naast de velden waren de attributen uit de Volleybalbus van de Nevobo opgesteld, zoals een volleybalhindernisbaan van 20 meter, springkussen en ‘smash heads’ met dames van het Nederlandse teams erop, die je om kon smashen.

Na in totaal anderhalf uur volleybal had het team uit Doorwerth 4 van de 6 sets gewonnen, de andere teams 3 en 2, wat aangeeft dat de teams goed aan elkaar gewaagd waren. De hitte werd tussen de sets door bestreden met water, komkommers en ijsjes, die het AZC-team geregeld had. Het EHBO-Oosterbeekteam hoefde gelukkig niet in te grijpen.

Op de Facebookpagina van Nuovo is een sfeerimpressie met foto’s gezet.