Op 25 juni 2022 is het eerste netsportveld in Heveadorp officieel in gebruik genomen door Marinka Mulder, wethouder van gemeente Renkum en Jan Markink, gedeputeerde van provincie Gelderland. De netsportvelden maken onderdeel uit van de activiteiten in het kader van het aanstaande WK Vrouwenvolleybal dat van 23 september t/m 15 oktober in ons land (en voor een deel in Polen) gehouden wordt met steun van de provincie Gelderland. De poulewedstrijden zijn o.a. in het Gelredome, de finale in Apeldoorn.  

Met bijdragen van provincie Gelderland, het Lokaal Sportakkoord Renkum, Postcode Loterij Buurtfonds en de A.C. van Deventerstichting hebben Nuovo en de gemeente Renkum samen met het Sport- en Beweegteam in totaal 6 veldjes kunnen aanleggen, in ieder dorp van gemeente Renkum één. De veldjes zijn te vinden in Oosterbeek (speelveld Bato’s Park), Heveadorp (speelterrein Zuiderlaan), Doorwerth (speelterrein Totalveldje), Wolfheze (speelterrein Van Mesdagweg), Heelsum (speelterrein Bart Crumstraat) en Renkum (Doelum).

Ambassadeurs

De veldjes zijn natuurlijk vrij te gebruiken, maar er worden ook allerlei activiteiten georganiseerd.
Voor ieder veldje zijn ambassadeurs opgestaan, die samen met het Sport- en Beweegteam, wijk- en dorpsverenigingen en Nuovo invulling geven aan activiteiten. De grotere activiteiten worden aangekondigd op Facebook en op de website van Nuovo en Sport- en Beweegteam.
Bij de opening overhandigde Jan Markink de ambassadeurs van het veldje in Heveadorp een wijkpakket met spelmateriaal, waarna hij samen met Marinka Mulder het eerste partijtje speelde tegen de kinderen uit Heveadorp.  

De netten zijn in hoogte verstelbaar, waardoor de veldjes geschikt voor volleybal, badminton, tennis en voetvolley.
Volg @netsportveldjes om op de hoogte te blijven van de activiteiten op de veldjes. Hier zijn ook foto’s van de opening te vinden.

Als je ook activiteiten wilt organiseren, of erbij wilt helpen, kun je contact opnemen met Tanja Dijkstra van Sport- en Beweegteam Renkum of Kees Pieters van Nuovo.