Ab van Dijkhuizen

Op 4 maart ontvingen wij het trieste bericht van het overlijden van Ab van Dijkhuizen, de trainer/coach van ons Dames 1 team en voormalig trainer van Heren 1.

Tijdens de wedstrijd tegen VoCASA D4 op 2 maart in de sporthal in Doorwerth werd Ab onwel. Direct werd door diverse aanwezigen de eerste hulp verleend. Binnen korte tijd was de ambulance aanwezig en is Ab naar het ziekenhuis vervoerd. Hij is toen al snel in coma geraakt en er niet meer uit gekomen. In de nacht van zondag op maandag is hij, in aanwezigheid van zijn familie, overleden.

Ab was een volleybalman in hart en nieren. Hij is begonnen met volleyballen in Culemborg, waar zijn vader een volleybalvereniging had opgericht (SDO) en een lange volleybalcarrière achter de rug als speler en trainer. In het interview voor de Switch van oktober 2023 vertelt hij hier uitvoerig over. Vele clubs uit de regio passeren de revue.

Het doet pijn dat hieraan zo abrupt een eind is gekomen. Nuovo is Ab veel dank verschuldigd voor de keren dat hij als trainer/coach een team onder zijn hoede nam en namens Nuovo scheidsrechter is geweest. Hij heeft in het verleden van 2007 t/m 2012 en later nog in seizoen 2017-2018 ons Heren 1 team getraind en in de zomer van 2023 is hij weer teruggekomen als trainer/coach van Dames 1. 
Van diverse volleybalverenigingen hebben wij steunbetuigingen ontvangen naar aanleiding van zijn overlijden; dat is mooi om te ervaren.

Wij wensen familie, vrienden en Dames 1 sterkte toe met het verwerken van dit verlies.