De resterende competitiewedstrijden in het kalenderjaar 2021 voor de Topdivisie en lager, alle wedstrijden van Nuovoteams dus, worden uitgesteld.

Dit geldt voor zowel de senioren- en de jeugdcompetities als de wedstrijden uit het regionale bekertoernooi. Ook de achtste finales van het nationale bekertoernooi gaan aankomend weekend niet door. Dit heeft de Nevobo besloten n.a.v. de nieuwe kabinetsmaatregelen die sinds zondag 28 november gelden.

Waarom?
De Nevobo wil zoveel mogelijk mensen laten volleyballen, zodat dit ten goede komt aan de gezondheid en weerbaarheid van zoveel mogelijk leden. De Nevobo stimuleert haar verenigingen om invulling te geven aan de binding met haar leden, bijv. door trainingen en/of onderlinge wedstrijden te organiseren op werkdagen voor 17.00 uur of op zaterdag en zondag voor 17.00 uur.
De Nevobo wil zoveel mogelijk voorkomen dat teams zonder te trainen wedstrijden moeten spelen met risico op blessures als gevolg.
De Nevobo ziet dat de uitval van het aantal wedstrijden als gevolg van coronabesmettingen zich ontwikkelt van 2,5% tot circa 14% (afgelopen week).

Lees hier het hele persbericht.

Het bestuur van Nuovo bespreekt deze week hoe zij hier mee om wil gaan.