Wijzigingen reglementen per seizoen 2019-2020

door | 2 jul 2019

Het seizoen 2018-2019 is ten einde. Iedereen is aan het genieten van een welverdiende vakantie of is lekker op het strand aan het ballen. In dit bericht een toelichting op twee belangrijke wijzigingen in het reglement:

1) invallersbepaling senioren

 • De derde keer invallen in een kalendermaand betekent vastspelen in het team waar het meest is ingevallen (in die maand). Daarna staat de teller voor die kalendermaand weer op 0 invalbeurten. De vierde keer invallen in een kalendermaand betekent dus niet meer automatisch vastspelen.

  Dit houdt dus in dat iemand die vanuit heren 5, twee keer in heren 4 is ingevallen en daarna 1 keer in heren 3, zich vast speelt in heren 4. Indien in 3 verschillende teams wordt ingevallen zal het middelste team worden aangehouden.

  Speler heren 5 valt in bij:
  1e keer: heren 4
  2e keer: heren 3
  3e keer: heren 1
  => vast gespeeld in heren 3

2) horizontaal meespelen

 • Het horizontaal meespelen van spelers in dezelfde klasse mag per wedstrijd nog maar door 3 spelers gedaan worden. De overige spelers moeten uit het oorspronkelijke team komen, of invallers uit lagere klasses zijn.

De impact voor NUOVO is beperkt door het beperkt aantal teams die allemaal in verschillende klasses uitkomen.