Van 23 september tot en met 15 oktober vindt het WK Volleybal voor vrouwen in Nederland plaats. Ook Renkum heeft een aandeel in alles wat er rondom het WK plaatsvindt: het team van Kameroen logeert tijdens het WK
in onze gemeente. Elke deelnemende gemeente – dus ook Renkum, onder de #KameRenkum – organiseert activiteiten voor haar inwoners. Een lokale werkgroep werkt daarin samen met verschillende organisaties zoals scholen, verenigingen en het gastland. In de werkgroep zitten volleybalvereniging NUOVO, MFC Doelum, Renkum voor Elkaar, het Sport- en Beweegteam en de gemeente Renkum zelf.

Zes nieuwe sportveldjes met een net
Om volleybal – en beweging – onder de aandacht te brengen, krijgt ieder dorp in de gemeente een nieuw sportveldje: een netsportcourt. Dat is een sportveldje van 5 bij 12 meter waarop twee palen met een in hoogte verstelbaar net staat. Zo kunnen inwoners van alle leeftijden daar hun favoriete sport beoefenen: volleybal natuurlijk, maar ook tennis, badminton, voetvolley en nog veel meer. De netsportcourts worden in de eerste week van mei geplaatst op de volgende openbare plekken in de gemeente Renkum:
• Oosterbeek: speelveld Park Bato’s wijk
• Heveadorp: speelterrein Zuiderlaan
• Doorwerth: speelterrein Totalveldje
• Wolfheze: speelterrein Van Mesdagweg
• Heelsum: speelterrein Bart Crumstraat
• Renkum: speelveld tussen Pumptrack en korfbalveld (samen met twee mobiele korfbalpalen van D.K.O.D.)

Activiteiten en officiële opening
Onder aanvoering van volleybalvereniging Nuovo worden in de komende periode geregeld sportieve activiteiten georganiseerd door en voor inwoners uit de wijk. Op de website van Nuovo en het Sport- en Beweegteam volgt meer
informatie over deze activiteiten. De officiële opening en aftrap van de WK Volleybalactiviteiten is op zaterdag 25 juni in Heveadorp tijdens het dorpsfeest van Heveadorp. Meer informatie over deze opening en de festiviteiten wordt later bekend gemaakt.

Met dank aan & meer informatie
De nieuwe veldjes zijn mogelijk dankzij subsidie van de provincie Gelderland en de fondsenwerving via NUOVO bij de Stichting A.C. van Deventer, Postcode Loterij Buurtfonds en het Lokaal Sportakkoord. Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met ons Sport- en Beweegteam, via het mailadres sportenbeweegteam@renkum.nl. Op www.nuovovolleybal.nl en op www.sportenbeweegteamrenkum.nl komt meer informatie over de activiteiten.