Vrijdag 10 juni was het benefiet bedrijven beachvolleybaltoernooi in de gemeente Renkum in het kader van de acties de gemeentelijke werkgroep rond het WK Damesvolleybal 2022 (23 sep t/m 15 oktober). De opbrengst van € 800,- komt ten goede aan de Bas van de Goor Foundation, official partner van het WK Damesvolleybal, die zich inzet voor diabetespatiënten. Het Dorenweerd College won het toernooi en vertegenwoordigt Renkum op de regiofinales op vrijdag 1 juli in Nijmegen.

Vijf teams uit de gemeente beleefden een sfeervolle, en in alle opzichten sportieve avond op de beachvolleybalvelden van Nuovo, die samen met Doelum en de gemeente het toernooi georganiseerd hebben. Behalve het Dorenweerd College deed ook een team mee van de politieke partijen in Renkum, de gemeente Renkum zelf, Nuovo en Renkum voor Elkaar.

Marloes Aalbers van de Bas van de Goor Foundation nam de cheque in ontvangst en speelde zelf ook de nodige potjes mee. Het geld kunnen ze goed besteden om samen met gemeenten in Nederland nog meer activiteiten voor diabetes-2 patiënten te organiseren en is zeer welkom. Ook gemeente Renkum doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge, die de stichting ondersteunt met materialen, communicatie en trainingsschema’s.

#KameRenkum