Vrijdagavond 10 mei 2019 organiseerde Volleybalvereniging Nuovo alweer voor de zesde keer het buurtvolleybaltoernooi. In een sportieve sfeer streden dit keer 5 teams om de prijzen. Uiteindelijk gingen de Smash Brothers (met o.a. Tim van de Berg & Wietze Zuidam) er met de hoofdprijs vandoor.

De teams waren zeer divers samengesteld rond vriendengroepen, straatgenoten en familie. Natuurlijk waren er verschillen in de sterkte van de teams, maar de echte volleyballers, maximaal twee per team, hielden zich in en degenen die nog nooit, of alleen af en toe een balletje slaan, waren zo fanatiek, dat iedereen gewoon lekker heeft kunnen spelen. En het enthousiasme waarmee Zians (met o.a. MB-spelers Amy de Stigter en Stan van Dam) hun punten vierden, was aanstekelijk!

Het was erg leuk dat wethouder Sportzaken Marinka Mulder van de gemeente Renkum op haar vrije avond de sfeer kwam proeven. Helaas was er dit keer geen gemeenteteam om toe te juichen, maar het weerhield haar er niet van tot het einde te blijven. Ook was er het nodige publiek naar de sporthal gekomen om de teams aan te moedigen.

Alle teams waren het er wel over eens dat het toch wel erg leuk is om met zo’n gemêleerd gezelschap aan het toernooi mee te doen. Dus dit staat volgend jaar weer op de agenda.

En de uitslag? Niet het belangrijkst, maar voor de statistieken:

  1. Smash Brothers (7 punten)
  2. Beethoven & Co (6 punten)
  3. Oh deer, oh deer (5 punten)
  4. Zians (1 punt)
  5. Prins Bernardweg (1 punt)