Maandag 4 mei was het eindelijk zover dat voor de jeugd de trainingen weer konden hervat, na het verbod op volleybalactiviteiten wegens het rondwarende Covid 19 virus. Niet in de zaal, maar buiten op onze beachvelden.

De belangstelling ervoor onder de jeugd was groot. Ze waren blij dat ze elkaar weer konden zien en met elkaar konden volleyballen. De jeugd was opgesplitst in drie trainingsgroepen (mini’s, C-jeugd en B-jeugd). Voor de B- en C-jeugd geldt dat 1,5 m. afstand moet worden gehouden. Dat vergt wat aanpassingsvermogen en gewenning, maar het werkte wonderwel. Onze trainers, Henny Tax, Maarten de Groot en Sander Langbroek, en beachcoördinator annex Coronacoördinator Harry Popken hebben in korte tijd een redelijk werkbaar huishoudelijk reglement uitgewerkt, dat voldoet aan de protocollen die de overheid ons oplegt. Ouders en spelers hebben allemaal instructies gehad, er zijn hulplijnen aangebracht op het veld en er zijn spullen aangeschaft om alle materialen te kunnen ontsmetten. Hoewel uitvoerbaar, heeft het allemaal wel wat voeten in aarde om het allemaal te regelen. Gelukkig werd het gewaardeerd door de spelers.

Nu de regels voor ouderen verruimd zijn, werken we ook aan het opstarten van het beachseizoen. We hopen dat ondanks enkele aanpassingen in het spel er heel snel weer gebeachvolleybald kan worden!